Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop pomarańczowo-cynamonowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza 1 skórka i sok
cukier palmowy 150 g
woda 150 ml
anyż gwiazdki 1
kardamon ziarna 3
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki

Porada

Zamiast cukru palmowego można użyć cukier trzcinowy.

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop pomarańczowo-cynamonowy

Z pomarańczy zetrzyj skórkę i wyciśnij sok, umieść w garnku, dodaj też wodę i cukier, dodaj kardamon i anyż. Gotuj na wolnym ogniu przez 15-20, do momentu, aż syrop zacznie lekko gęstnieć. Na sam koniec wmieszaj cynamon. Syrop ostudź i przelej do buteleczek (2 buteleczki po ok. 150 ml) i trzymaj w chłodzie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 23.11.2016 09:01
mniam, mniam
MagdalenaIC 23.11.2016 01:15
Pyszny syrop :)
MałaMi89 22.11.2016 23:55
Zachwycające zdjęcie ;)
Iwusia 22.11.2016 22:01
wspaniale sie zapowiada
noninka77 22.11.2016 21:55
Pysznie wygląda :)
Edith85 22.11.2016 20:54
Rewelacja :)
benka 22.11.2016 20:41
Smakowity musi być ten syrop.
wyattearp 22.11.2016 19:11
Super !!!!!!!!!!!!!!
bertpvd 22.11.2016 18:47
przepiękne zdjęcie i fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak