Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kurczakiem i kiełbasą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 100 g
pierś z kurczaka 1
kiełbasa śląska 1
cebula 1
ser żółty
pieczarki 4
jajko 1
bazylia
śmietana 12% 3 łyżki
olej do smażenia
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kurczakiem i kiełbasą

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Cebule drobno pokroić, kurczaka opłukać i pokroić, kiełbasę w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Cebulę, kurczaka i kiełbasę oraz pieczarki usmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem.
Jajko wymieszać ze śmietaną, dodać bazylię. W naczyniu żaroodpornym wymieszać makaron z usmażonym farszem. Zalać sosem jajecznym. Na wierzch wyłożyć ser żółty. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak