pieczen indycza

pieczen indycza

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    1,5 kg
  • cebula

    1 szt
  • suszone pomidory

    6 szt
  • masło

    1 łyzka
  • kasza manna

    2 łyzki
  • jajko

    1 szt
  • sól, pieprz

  • twaróg

    30 (mielony)
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule obierz ,posiekaj zeszklij na masle.Dorzuc posiekane pomidory.Wystudz.Papryke oczysc z pestek strak potnij w kostke.Twaróg. wymieszaj z kasza jajkiem,papryka oraz cebula i pomidorami.Przypraw do smaku.Mieso opłucz wytnij w nim szeroki otwór.Kieszonke napełnij farszem.Mieso obwiaz mocno nitka.Ułóz w brytfance ,podlej odrobina wody i piecz przez 1,5 godz w tem.200 stopni

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat