Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONE GRUBE FRYTKI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

frytki

ziemniaki 1 kg
sól i pieprz
chilli 1/3 łyżeczki
papryka czerwona 1/3 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
olej rzepakowy 3 łyżeczki

sos

jogurt naturalny 250 ml
sól i pieprz
natka pietruszki 1/3 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONE GRUBE FRYTKI

Ziemniaki obieram a następnie kroję na frytki grubości ok 1cm. Frytki przekładam do miseczki, polewam olejem rzepakowym, przyprawiam . Mieszam .Następnie frytki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 50 min.
Składniki sosu łącze ze sobą. Frytki podaję z sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 23.11.2016 08:36
bardzo fajne frytki
Madzai 22.11.2016 08:50
Bardzo dobre :)
Konczi 22.11.2016 07:47
lubię takie :)
MonikaW 22.11.2016 07:14
pyszności :)
jagoda5913 22.11.2016 01:09
fajny sposób
gusia1000 22.11.2016 00:31
Uwielbiam je.
Patrycja33 21.11.2016 23:41
uwielbiam fryteczki i pieczone i smażone :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak