Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka Po Bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg groochu \"jasiek\"
3 laski kielbasy Torunskiej
30 dkg boczku wedzonego
3 cebule
przecier pomodorowy 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat
przyprawy sól pieprz
oliwe z oliwek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka Po Bretońsku

Fasolke zalewamy woda i moczymy cala noc.Nastepnie rano wylewamy wode pluczemy groch,zalewamy siwza i gotujemy groch z pokrojona w kostka kielbasa i przyprawami.Na osobnej patelni podgrzewamy oliwe dodajemy boczek i cebule pokrojone wszystko w koske i podsmazamy.Jak sie zrumieni cebulka dodajemy to do fasolki i wszysko gotujemy...Na koniec dodajemy przecier pomidorowy.:) Gotowe:)

(Ja nie daje zasmażki z mąki na smalcu) ale mozna dodać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Psycholcia 26.08.2010 20:31
;) pycha polecam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak