Fasolka Po Bretońsku

Fasolka Po Bretońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kg groochu \"jasiek\"

  • 3 laski kielbasy Torunskiej

  • 30 dkg boczku wedzonego

  • 3 cebule

  • przecier pomodorowy

    3 łyżki
  • majeranek Prymat

  • przyprawy sól pieprz

  • oliwe z oliwek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolke zalewamy woda i moczymy cala noc.Nastepnie rano wylewamy wode pluczemy groch,zalewamy siwza i gotujemy groch z pokrojona w kostka kielbasa i przyprawami.Na osobnej patelni podgrzewamy oliwe dodajemy boczek i cebule pokrojone wszystko w koske i podsmazamy.Jak sie zrumieni cebulka dodajemy to do fasolki i wszysko gotujemy...Na koniec dodajemy przecier pomidorowy.:) Gotowe:)

(Ja nie daje zasmażki z mąki na smalcu) ale mozna dodać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Psycholcia

26.08.2010 20:31
;) pycha polecam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat