Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z karpia z domowym makaronem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp dzwonka i głowy 2-3 kilo
włoszczyzna (bez kapusty) 700 gram
sól do smaku
pieprz
makaron nitki swojski

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z karpia z domowym makaronem

Dzwonki z karpia i pozostałości z filetowania, głowy, ogony i kręgosłupy zalać zimną wodą w dużym garnku. Gotować i szumować przez 30 minut. Do klarownego wywaru dodać włoszczyznę i długo gotować na małym gazie, aż wszystko zmięknie. Dzwonki z ryby delikatnie wydobyć łyżką cedzakową, a resztę przelać przez durszlak wyłożony gazą. Doprawić solą i pieprzem i podawać z makaronem swojskim oraz jakąś zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak