Sałatka z tunczyka

Sałatka z tunczyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza w puszce

    1
  • cebula czerwona

    2
  • ser żółty

    0,5
  • majonez

    1
  • świerza pietruszka

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szukaj przepisu: rozmiar czcionki:AAASałatka z tuńczyka i jajek
07.04.10 10:00

Sałatka z tuńczyka, fot. AiM Studio
Przepis na sałatkę z tuńczyka i jajek. Elegancka przystawka. Pokochają ją miłośnicy ryb!
●2 puszki tuńczyka w sosie własnym
● puszka ananasa
● puszka kukurydzy
● czerwona papryka
● czerwona cebula
● 30 dag sera żółtego
● słoiczek majonezu
● świeżo zmielony pieprz
● 5 jajek na twardo
● natka







Tuńczyka, ananasa i kukurydze odcedź na sicie. Paprykę opłucz, oczyść z nasion, potnij w paseczki. Cebulę obierz, pokrój w piórka, sparz. Ser zetrzyj na tarce jarzynowej. Kukurydzę wymieszaj z majonezem, przypraw pieprzem. Układaj warstwami: plastry ananasa, paski papryki, posmaruj majonezem i oprósz pieprzem, następnie połóż kukurydze, cebule, ser, posmaruj majonezem, oprósz pieprzem, połóż tuńczyka – posmaruj majonezem, oprósz pieprzem. Jajka obierz, potnij w grube plastry, ułóż na wierzchu sałatki. Udekoruj natką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aginaa

05.05.2011 21:14
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat