Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśnikowa mini pizza

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szklanki
mleko 2 szklanki
woda letnia 1 szklanka
jajko 3 sztuki
wędlina 8 plastrów
pomidory bez skóry 3-4 sztuki
ser żółty kilka plastrów
keczup pikantny do smaku
majonez do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
cebula 1 prażona

Przepis i sposób przygotowania na: naleśnikowa mini pizza

Wlać do pojemnika wodę i mleko, wbić jajka i wsypać mąkę i zmiksować wszystko razem tak aby niepozostała żadna grudka, następnie dodać 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego oraz szczyptę soli i 1/4 łyżeczki ziół prowansalskich, wymieszać.
gdy ciasto jest już zrobione rozgrzać olej na patelni, po czym wlać na niego ciasto, większą ilość aby powstał grubszy naleśnik. Wsypać na ciasto cebulkę prażoną według gustu ale żeby była rozłożona równomiernie. Zapieka. Po chwili obrócić naleśnik i zminimalizować ogień. naleśnik posypać pokrojoną na drobno wędliną oraz pokrojonym pomidorem, można jeszcze posypać prażoną cebulką. Całość przykryć plastrami sera żółtego. Smażyć na małym ogniu pod przykryciem. Gdy ser się stopi wyciągnąć naleśnik i udekorować majonezem i keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 11.02.2012 10:01
super wygląda i pewnie jeszcze lepiej smakuje
Kate131 05.12.2011 08:33
fajne
iknkirke 10.02.2011 10:49
świetny pomysł
Misiek1 27.08.2010 20:43
Smakuje napewno wyśmienicie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak