Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe duszone

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
rosół 1 szklanka
olej 5 łyżek
sól, pieprz do smaku
koperek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe duszone

Umyte mięso oczyścić, pokrajać w cienkie plasterki i zbić tłuczkiem. Natrzeć je posiekanym czosnkiem i odłożyć na godzinę do lodówki. Następnie podsmażyć na oliwie, zalać rosołem i razem z posiekaną cebulką dusić do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie doprawić solą i pieprzem. Zatrzepać mąką. Wsypać posiekany szczypiorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wokalista 06.12.2011 13:17
kocham takie jedzenie
Iwona51
Iwona51 01.06.2011 10:22
smaczne
IKrakowianka 29.04.2011 00:05
bardzo lubię takie mięso
Kate131 26.08.2010 18:32
lubie takie
Margo1 26.08.2010 17:54
Własnie miałam dzis zrobić ,ale brakło czasu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak