Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie z bananami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 i 3/4 szklanki
jajko 5 szt.
cukier puder 1/2 szklanki
masło 250 g
czekolada gorzka 350 g
cukier waniliowy 1 op
banan 3 szt
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie z bananami

1/2 tabliczki czekolady ścieramy na tarce o grubych oczkach. Resztę czekolady łamiemy i rozpuszczamy razem z masłem na małym ogniu. Należy pamiętać, aby masy zbytnio nie przegrzać.Lekko studzimy.
Jajka ubijamy mikserem razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę z masłem. Na końcu dodajemy przesianą mąkę zmieszaną z solą i mieszamy łyżką lub mikserem na małych obrotach. Przygotowane ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzchu układamy banany pokrojone w plasterki grubości ok. 1,5 cm lekko dociskając i posypujemy startą czekoladą. Pieczemy w temp. 180 stopni przez 20-30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 19.11.2016 14:20
Bardzo ciekawe
w mojej kuchni 19.11.2016 12:11
smaczne i apetyczne
Lis 19.11.2016 11:38
Bardzo smakowite:)
Stenka 19.11.2016 09:31
smaczne ciasto
mirosława4 19.11.2016 08:29
zjadłabym kawałek
Motorek 19.11.2016 07:48
super ciacho
Franciszek 19.11.2016 00:29
dobre do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak