Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz szczeciński

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 100 g
makrela wędzona 1 szt (duża)
koncentrat pomidorowy 100 g
cebula biała 1 duża
cukier 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz szczeciński

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić.
Cebulę posiekać drobno. Rozgrzać oliwę- 2 łyżki i zeszklić cebulę. Dodać cukier, koncentrat, papryki- podgrzać razem- ostudzić.
Ryż wymieszać z koncentratem. Makrelę obrać- dodać do ryżu- wymieszać, dodać oliwę; ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
Pozostawić do przegryzienia.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 23.11.2016 15:51
Koniecznie spróbuj, domowy jest o niebo lepszy od kupnych. Ja robię w przeróżnych połączeniach :)
MagdalenaIC 19.11.2016 01:19
Pyszny paprykarz :)
martynkacytrynka 18.11.2016 20:15
Uwielbiam!!!!
norweska20 18.11.2016 20:04
klasyka gatunku :) chetnie bym zjadła
RenataZ-et 18.11.2016 17:31
bardzo lubię
Ewelina1991 18.11.2016 16:10
domowej wersji jeszcze niejadłam.... na pewno jest bardzo dobra
Futka 18.11.2016 14:31
Ale dawno nie jadłam... Pycha! :)
Wafelek2601 18.11.2016 13:08
Taki domowy musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak