Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowy gulasz, czyli mięsko z ryżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 800 g
oliwa 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
ryż 200 g
fasola biała z puszki 1 puszka
śmietana 30% 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowy gulasz, czyli mięsko z ryżem

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, pokroić w kostkę i usmażyć na oliwie z dodatkiem przypraw.
Krok 1 - Pomidorowy gulasz, czyli mięsko z ryżem foto
2
Dodać pomidory z puszki razem z sosem i ogrzewać aż pomidory się "rozpadną"
Krok 2 - Pomidorowy gulasz, czyli mięsko z ryżem foto
3
Potem przełożyć białą fasolkę odcedzoną i wymieszać.
Krok 3 - Pomidorowy gulasz, czyli mięsko z ryżem foto
4
Na końcu przelać śmietankę i połączyć całość.
Krok 4 - Pomidorowy gulasz, czyli mięsko z ryżem foto
5
Podawać np. z ryżem i świeżymi listkami bazylii.
SMACZNEGO!
Krok 5 - Pomidorowy gulasz, czyli mięsko z ryżem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 27.11.2016 17:25
Apetyczne bardzo
mirosława4 17.11.2016 12:35
pożywne danie
2milutka 17.11.2016 11:48
Apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak