Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki kukurydziane z kabanosami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki kukurydziane 1 szklanka
jajko 2 szt
mleko 1/2 szklanki
mąka 1/2 szklanki
ser żółty 3 plasterki
kabanos 3 szt.
szczypiorek pęczek
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Placki kukurydziane z kabanosami

W misce rozbełtujemy jajka, dodajemy mleko, mąkę i dokładnie mieszamy aby nie powstały grudki. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Ser żółty kroimy na mniejsze kawałki, a kabanosy w plasterki. Wszystko wrzucamy do miski i mieszamy z przygotowaną masą. Przyprawiamy pieprzem i solą. Na końcu wrzucamy płatki kukurydziane. Mieszamy i odstawiamy na 15-20 min. Placki smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ketchupem lub innym sosem. Można do nich podać sałatę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.11.2016 15:52
takie placuszki chętnie bym zjadła
AZgotuj 17.11.2016 10:28
bardzo ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak