Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz czerwony

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda zimna 4 litry
buraki czerwone 7-8 szt
boczek wędzony 40 dag
grzyby suszone 2-3 szt
ocet 10 % 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony

1. Grzybki namoczyć ok 1h. Boczek gotowany wędzony wrzucić do wody, gotować. Wyjąć boczek, do wywaru dodać obrane, pokrojone na 4 buraki, dodać namoczone grzybki wraz z wodą w której były moczone.
2. Gdy buraki będą miękkie, wyjąć kilka, potrzeć na tarce i wrzucić ponownie do wywaru. Gotować. Odcedzić. Dodać ocet, liście laurowe i ziela angielskie, przyprawić do smaku.
3. Barszcz podawać z ugotowanymi ziemniakami, jajkiem, uszkami lub krokietami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 22.11.2016 13:06
pyszny barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak