Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściana

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
kapusta kwaszona 250 g
kapusta biała 200 g
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 600 g
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
cebula 1 szt
kiełbasa 400 g
olej
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściana

Kroki postępowania

1
Do garnka przekładamy porcję rosołową, zalewy wodą - gotujemy wywar.
Krok 1 - Zupa kapuściana foto
2
Warzywa obieramy, kroimy w kosteczkę, przekładamy do wywaru o gotujemy 10 minut.
Krok 2 - Zupa kapuściana foto
3
Dodajemy kapustę kwaszoną i poszatkowaną białą, solimy i gotujemy całość około 25-30 minut.
Krok 3 - Zupa kapuściana foto
4
Kiełbasę i cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na patelni.
Krok 4 - Zupa kapuściana foto
5
Smażonkę przekładamy do zupy. Dodajemy koncentrat pomidorowy.
Krok 5 - Zupa kapuściana foto
6
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i paprykami.
Smacznego
Krok 6 - Zupa kapuściana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 29.12.2016 15:27
smaczna zupka
Malinka 17.11.2016 08:26
Lubię i to bardzo zupy kapuściane, a Twoja naprawdę smacznie się prezentuje!
Babeczka35 17.11.2016 06:58
Smaczna i syta zupa:)
Bernadeta1 16.11.2016 22:38
bardzo smaczna zupka
MonikaW 16.11.2016 21:29
pyszności :)
Marta1986 16.11.2016 19:47
bardzo smaczne
Motorek 16.11.2016 18:34
pyszna zupka
norweska20 16.11.2016 17:50
smakowita propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak