Pieczona czerwona papryka z czosnkiem na przekąskę

Pieczona czerwona papryka z czosnkiem na przekąskę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • natka pietruszki

    wg uznania
  • sól morska

    do smaku
  • ocet ryżowy

    3 łyżki
  • oliwki czarne Smak

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczona czerwona papryka z czosnkiem na przekąskę
Paprykę czerwoną myjemy,wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 C.
Pieczemy przez 35-40 minut.
Krok 2 - Pieczona czerwona papryka z czosnkiem na przekąskę
Upieczoną paprykę obieramy ze skórki oraz usuwamy gniazda nasienne.
Krok 3 - Pieczona czerwona papryka z czosnkiem na przekąskę
Paprykę pokrojoną w paski,posypujemy solą morską i drobno pokrojonym czosnkiem.
Krok 4 - Pieczona czerwona papryka z czosnkiem na przekąskę
Następnie dodajemy umytą i posiekana natkę pietruszki.Polewamy olejem i octem.
Po dokładnym wymieszaniu wszystkich składników,wkładamy na co najmniej 30 minut do lodówki,aby papryka przeszła wszystkimi smakami.
Wacław
Tak przyrządzona papryka ,jest również pyszna jako dodatek do kanapek czy do II dania obiadowego.

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

04.06.2017 18:04
Nie robiłam tak jeszcze

Laila2786

19.02.2017 21:28
bardzo lubie takie przystawki

Ada-Gaba

25.11.2016 19:26
pyszna przekąska

Docherro

15.11.2016 15:54
super pomysł:)

olkaaa

15.11.2016 13:50
ciekawa propozycja

w mojej kuchni

15.11.2016 09:16
moje smaki paprykowe

Barbara13

15.11.2016 00:36
ciekawy pomysł na przekąskę

Urszula Świeca

14.11.2016 22:32
Pomysłowe.))

Franciszek

14.11.2016 21:39
dobry pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat