Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z sosem z pieczonej papryki, pomidorów i z parmezanem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 400 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
papryka czerwona 2 szt
pomidory krojone z puszki 1 opakowanie
czosnek 2 zabki
Papryka słodka mielona Prymat pol lyzeczki
Bazylia suszona Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
parmezan starty 6 lyzek
oliwa ok pol szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z sosem z pieczonej papryki, pomidorów i z parmezanem

Papryki kroimy na pół i pieczemy w piekarniku w 170 stopniach do miękkości. Następnie obieramy, wkładamy do miksera. Dodajemy pomidory, oliwę i przyprawy. Miksujemy na gładki sos. Następnie doprawiamy do smaku i dodajemy wyciśnięty czosnek.
Makaron gotujemy na półtwardo z dodatkiem soli. Odcedzamy. Sos podgrzewamy i podajemy z makaronem. Posypujemy startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 18.11.2016 08:31
pysznosci
Stenka 14.11.2016 18:11
ciekawa propozycja
Mniam 14.11.2016 10:54
Wyśmienity sos, który idealnie pasuje do makaronu.
pestka 14.11.2016 10:46
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak