Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czarnych jeżyn Pamuła

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 1 litr/mogą być mrożone
woda 1 litr
śmietanka 1 szklanka
mąka 3 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czarnych jeżyn Pamuła

Wykonanie:
Owoce zagotować z wodą, zmiksować, wlać śmietankę wymieszaną z mąką i ponownie zagotować. Doprawić solą i cukrem do smaku. Zupę możemy podawać na zimno i na ciepło z ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 14.11.2016 19:47
ciekawa zupa
Marta1986 13.11.2016 18:02
ciekawy przepis
Wafelek2601 13.11.2016 17:51
Smacznie wygląda, pewnie też tak smakuje
Konczi 13.11.2016 17:41
pamuła - mniam, u nas z wiśni obowiązkowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak