Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowa wątróbka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 1 kg
cebula 6
mąka pszenna
Liść laurowy suszony Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier szczypta
olej do smażenia
woda 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowa wątróbka

Wątróbkę umyć odsączyć na sitku,wykroić ewentualną błonkę,wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem,pokroić w kawałki,posiekać leciutko nożem po wierzchu.
Każdy kawałek posypać pieprzem ,obtoczyć w mące,smażyć po obu stronach na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Następnie obrać cebulę,pokroić w talarki,lekko posolić,dodać cukier,usmażyć na patelni na odrobinie oleju.
Do usmażonej cebuli,dodać listek laurowy,1/2 szklanki wody i wszystko wymieszać.
Na wierzch ułożyć usmażoną wątróbkę,przykryć pokrywką i dusić na malutkim ogniu 8-10 min.
Solimy na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 14.11.2016 07:27
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak