Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa porowa z serkiem topionym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 litr
pory 3-4 sztuki
cebula 1 sztuka
masło klarowane 4 łyżki
serek topiony 2 sztuki
szynka 4-5 plastrów
śmietana gęsta 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa porowa z serkiem topionym

Pory oczyścić i umyć, pokroić w plastry, podsmażyć na maśle w rondelku razem z posiekaną cebulą. Po kilku minutach zalać pory gorącym bulionem, doprawić solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem ok. 20 min. Dodać serek topiony i wymieszać. Kiedy serek całkowicie się rozpuści, wlać śmietanę. Pokroić szynkę w drobną kosteczkę i wsypać do zupy. Całość wymieszać i zdjąć garnek z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak