Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry bananowe z bitą śmietaną i sosem toffi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 1 szklanka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
budyń śmietankowy (proszek) 20 g
jajko 1 sztuka
mleko 3/4 szklanki
cukier 1 łyżka
olej 25 ml
banan dojrzały 1 sztuka

Do podania

bita śmietana
banan
sos toffi

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry bananowe z bitą śmietaną i sosem toffi

Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem, jajko, mleko, cukier i olej. Miksujemy do połączenia składników i odstawiamy.

Po ok. 15 minutach porcje ciasta wlewamy do rozgrzanej gofrownicy i smażymy na rumiano.

Podajemy z bitą śmietaną, pokrojonym w kawałki bananem i sosem toffi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 14.11.2016 07:34
pysznie wyglądają
ben-ka 13.11.2016 08:03
Apetyczne, takie lubię :)
bietka 12.11.2016 21:04
bardzo lubię gofry : )
MagdalenaIC 12.11.2016 17:11
Wspaniałe gofry :)
ada.la 12.11.2016 17:00
palce lizać
IKrakowianka 12.11.2016 15:43
idealny deser każdego łasucha :)
Madzai 12.11.2016 14:54
Pyszności takie gofry!
Bernadeta1 12.11.2016 14:50
szybki i bardzo smaczny deser
cukiereczek 12.11.2016 13:47
tak na bogato
Agnieszka-87-25 12.11.2016 13:38
bardzo dobre
gosia56 12.11.2016 13:11
ale bym zjadła ;)
KORAL 12.11.2016 13:04
Smaku narobiłaś :)
Docherro 12.11.2016 11:17
super deserek:)
Konczi 12.11.2016 09:03
porywam jednego na deser będzie ;)
Krystyna32 12.11.2016 08:51
bardzo apetyczne
Babeczka35 12.11.2016 07:41
Muszą być pyszne.
asiatok 11.11.2016 23:57
Na słodki początek dnia!
norweska20 11.11.2016 23:55
smakowity deserek
Wiktoria29 11.11.2016 22:58
pyszny deser
Patrycja33 11.11.2016 22:35
Poprosze o jednego!:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak