Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe w boczku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
ser żółty (w kostce) 50 g
kabanos gruby 1 sztuka
papryka czerwona 4 kawałki
boczek wędzony (surowy w plasterkach) 100 g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe w boczku

Kroki postępowania

1
Kawałki schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką z obu stron.
Krok 1 - Roladki schabowe w boczku foto
2
Kabanosa i ser kroimy na 4 kawałki. Układamy je razem z papryką na jednym brzegu mięsa.
Krok 2 - Roladki schabowe w boczku foto
3
Zwijamy w ciasne roladki i każdą owijamy w plastry wędzonego boczku. Tak przygotowane roladki smażymy z każdej strony na złoty kolor (na wolnym ogniu).
Krok 3 - Roladki schabowe w boczku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 13.11.2016 00:34
smaczne jedzonko podano
Iwusia 12.11.2016 23:42
uwielbiam takie roladki, soczyste mięsko ... umm ... :)
halina17 12.11.2016 19:25
Smaczne roladki.
Wafelek2601 12.11.2016 15:00
Bardzo dobre
Agnieszka-87-25 12.11.2016 13:38
mniam pychota
Krzysztof15 12.11.2016 13:03
pyszne roladki
bertpvd 12.11.2016 11:12
super przepis
Ewelina1991 12.11.2016 10:12
pyszne roladki
ben-ka 12.11.2016 09:19
Smaczne mięsko zrobiłaś.
Konczi 12.11.2016 09:14
lubię takie roladki pysznie wyglądają :)
Krystyna32 12.11.2016 08:51
bardzo smaczne
MonikaW 11.11.2016 22:09
pyszności podajesz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak