Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zapiekanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 4 szt
jaja 4 szt
ząbek czosnku 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
tłuszcz 3 łyżki
ryż 1 szklanka
woda 2 szklanki
mrożony szpinak 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zapiekanka

Ryż gotujemy na sypko, szpinak rozmrazamy . Drobno pokrojona cebulę oraz czosnek podsmazamy w niewielkiej ilosci tłuszczu.Żółtka jaj ucieramy z pozostałym tłuszczem dodajac do otrzymanej masy ryz i szpinak oraz podsmazoną cebulke .Mieszamy wszystko przyprawiajac do smaku solą. Na koniec dodajemy piane z białeki ostrożnie mieszamy. Połowe masy wkładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą formy. Na masę kładziemy obrane z osłonek parówki, nastepnie przykrywamy je pozostała masa, powierzchnie wygładzamy, skrapiamy pozostałym tłuszczem i zapiekamy !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 26.09.2010 22:41
ciekawie brzmi, b. dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak