Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki chlebowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb czerstwy 15 kromek
słonina wędzona 15 dag
cebula biała 3 szt
jajko 3 szt
sól i pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki chlebowe

Wykonanie:
Chleb namoczyć, odcisnąć i zmielić razem ze słoniną i cebulą. Dobrze wymieszać z żółtkami jaja i połączyć ze sztywno ubitymi białkami. Formować kuleczki, lekko spłaszczać, maczać w rozmąconym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron złociście. Podawać z dowolnym sosem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 12.11.2016 12:43
ciekawy pomysł
kuchcik89 11.11.2016 18:51
ciekawa propozycja:) szybko i smacznie:)
pestka 11.11.2016 17:15
ciekawy pomysł
Motorek 11.11.2016 14:42
fajny pomysł
Futka 11.11.2016 12:11
Świetny i bardzo smakowity pomysł na sznycelki :)
Marta1986 11.11.2016 11:58
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak