Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt gruszkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszek 1 kg
łyżki soku z cytryny 2
białek 5
sól
cukru 25 dag
żółtko jajek 2
zmielonych migdałów 15 dag
mąki 25 dag
masło do formy

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt gruszkowy

Gruszki obrac,pokroic na ósemki,usunac gniazda nsienne i skropic sokiem z cytryny.z białek i szczypty soli ubic sztywna pijane.dalej ubijac stopniowo wsypujac cukier.Trzepaczka wymieszac z nia zółtka i migdały a na koncu mąke.Ciasto przełozyc do tortownicy wyłozonej pergaminem i wysmarowac masłem.Piec 10min w temp 200stopni.Wysunąc z piekarnika,ułozyc na ciescie gruszki i piec jeszcze 40min w temp 180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 15.10.2010 09:20
Interesujący :)
Kate131 07.09.2010 06:55
super
aneta69 06.09.2010 15:36
ciekawy
edyta51 02.09.2010 22:43
SUPER
christopher1 27.08.2010 13:02
Fajny : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak