Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z szynką i białym winem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion wołowy 7 szklanka
wino białe wytrawne 3/4 szklanki
masło 1 łyżka
koncentrat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z szynką i białym winem

Podsmażyć na oliwie pokrojoną w kostke cebulkę i posiekane łodygi selera. Dodać pokrojoną w paski szynkę i zarumienic ja. Wlać troche bulionu, dodać przecier i kilka minut dusic. Wsypać opłukany ryż, podlac winem i gotować do miękkości od czasu do czasu podlewajac bulionem. Miękki ale nie rozgotowany ryz wymieszać z masłem i terym serem. Risotto podawać posypane drobno posiekanymi liscmi selera naciowego z zielona sałata

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak