Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zupa z łososiem i migdałami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/3 sztuki
groszek konserwowy 400 g
bazylia świeża 10-15 listków
bulion warzywny 1-1,5 litra
łosoś wędzony 100 g
płatki migdałowe 20 g
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupa z łososiem i migdałami

Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i zalewamy bulionem. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy ok. 15 min. Następnie dodajemy groszek zielony razem z zalewą i gotujemy jeszcze z 10 min. Wrzucamy posiekane liście bazylii i blendujemy na gładki krem. Przyprawiamy pieprzem i solą.
Łososia wędzonego kroimy na mniejsze kawałki. Gotową zupę wlewamy na talerz dodajemy kawałki łososia wędzonego i posypujemy garścią płatków migdałowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KuchniaMagdaLeny 17.11.2016 19:27
Polecam! Pysznie smakuje :)
KORAL 10.11.2016 16:37
Smaczna zupka :)
norweska20 10.11.2016 11:51
zapowiada się smacznie
molanka 10.11.2016 10:54
ciekawa jestem smaku tej zupy
Konczi 10.11.2016 10:29
ciekawe połączenie smaków
Krzysztof15 10.11.2016 09:17
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak