Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 szklanki
ryż 3 szklanki
jaja 2 szt.
śmietana 2 łyżki
ser tarty 3 łyżki
koperek (posiekany)
płatki ryżowe 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki ryżowe

Pokrojoną w kostke cebulke zeszklic na oleju, wsypać ugotowany ryz i smazyć mieszajac,az sie zeszkli. Wlać gorący bulion i gotować 20 min. Zdjać z ognia, dodac śmietanę, ser, żółtka i koperek, wymieszać ,ostudzic.
Formować kuliwielkości orzecha włoskiego. Obtaczać je w ubitej na sztywno pianie z białek,a potem w płatkach ryżowych. Usmazyc na złoto w głebokim tłuszczu, podawać zamiast ziemniaków

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 23.07.2012 23:13
smacznie
Ewelina47 24.01.2011 09:03
bardzo fajne
Lulus20 07.12.2010 22:33
fajny przepisik
kotlet 26.09.2010 22:31
mój przepis na najbliższy obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak