Racuchy z kwasnego mleka

Racuchy z kwasnego mleka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • egierek

    1/2
  • jajka

    2
  • kwaśnego mleka

    1/2
  • szklank maki

    2
  • łyżeczka proszku do pieczenia

  • olej do smażenia

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sliwki wegierki umyc.wydrylowac.pokroic na cwiartki.Jajka rozmacic z mlekiem.Wsypac make oraz proszek do pieczenia.Wymieszac na jednolita mase.Dodac sliwki delikatnie wymieszac.Olej rozgrzac na patelniŁyzka moczona w zimnej wodzie kłasc na patelni porcje ciasta.Smazyc na rumiano zobu stron.Lekko ostudzone racuchy oprószyc cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

stokrotka

26.04.2011 12:25
mniam...

edyta51

09.09.2010 19:41
są dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat