Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z kwasnego mleka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

egierek 1/2
jajko 2
kwaśne mleko 1/2
szklank maki 2
łyżeczka proszku do pieczenia
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z kwasnego mleka

Sliwki wegierki umyc.wydrylowac.pokroic na cwiartki.Jajka rozmacic z mlekiem.Wsypac make oraz proszek do pieczenia.Wymieszac na jednolita mase.Dodac sliwki delikatnie wymieszac.Olej rozgrzac na patelniŁyzka moczona w zimnej wodzie kłasc na patelni porcje ciasta.Smazyc na rumiano zobu stron.Lekko ostudzone racuchy oprószyc cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 26.04.2011 12:25
mniam...
edyta51 09.09.2010 19:41
są dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak