Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki i kalarepa, czyli całkiem niezły krem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 szt
seler nać do wywaru
marchew 1/2 szt
kalarepka młoda 1 szt
ziemniaki 3 szt
serek topiony 2 trójkąty
śmietana 30% 2/3 szklanki
Imbir mielony Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki i kalarepa, czyli całkiem niezły krem

Kroki postępowania

1
Ze skrzydełka i selera przygotować wywar.
Krok 1 - Ziemniaki i kalarepa, czyli całkiem niezły krem  foto
2
Następnie dodać umyte i pokrojone warzywa. Gotować do miękkości z dodatkiem przypraw.
Krok 2 - Ziemniaki i kalarepa, czyli całkiem niezły krem  foto
3
Całość (obrane mięso ze skrzydełka też) zmiksować z dodatkiem serka topionego.
Krok 3 - Ziemniaki i kalarepa, czyli całkiem niezły krem  foto
4
Podawać ze śmietanką i np. groszkiem ptysiowym.
SMACZNEGO!
Krok 4 - Ziemniaki i kalarepa, czyli całkiem niezły krem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 09.11.2016 21:41
Smaczny obiadek
Futka 09.11.2016 13:28
Wspaniały i bardzo apetyczny krem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak