Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż, szparagi i boczek, czyli danie z patelni

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 400 g
ryż 150 g
jaja 3 szt
boczek wędzony 300 g
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
szczypiorek usiekany do posypania
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż, szparagi i boczek, czyli danie z patelni

Kroki postępowania

1
Na maśle zeszklić cebulę i czosnek pokrojone w kostkę.
Krok 1 - Ryż, szparagi i boczek, czyli danie z patelni foto
2
Dodać pokrojony wędzony boczek,. smażyć przez kilka minut. Ryż ugotować we wrzącej, osolonej wodzie.
Krok 2 - Ryż, szparagi i boczek, czyli danie z patelni foto
3
Do boczku dodać obrane i pokrojone szparagi, wymieszać.
Krok 3 - Ryż, szparagi i boczek, czyli danie z patelni foto
4
Jaja roztrzepać i wymieszać z przyprawami.
Krok 4 - Ryż, szparagi i boczek, czyli danie z patelni foto
5
Ryż z dodatkami zalać jajami i całość delikatnie mieszać do czasu, aż jaja się zetną.
Krok 5 - Ryż, szparagi i boczek, czyli danie z patelni foto
6
Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
SMACZNEGO!
Krok 6 - Ryż, szparagi i boczek, czyli danie z patelni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 31.01.2017 12:17
Wreszcie znalazłam coś ze szparagami. Fajny przepis.
Renata9 09.11.2016 21:42
Takie jedzonko bardzo lubię
Konczi 09.11.2016 21:16
bardzo lubię takie patelniowe dania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak