Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kozi ser zapiekany z szynką serrano

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kozi ser (roladka) 4 plastry
szynka serrano 100 g
sok z pomarańczy 1 szt
miód płynny 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżeczki
Rozmaryn suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kozi ser zapiekany z szynką serrano

Sok pomarańczowy wymieszałem z miodem, oliwą i tymiankiem.
Na 4 kawałkach folii aluminiowej ułożyłem szynkę, na niej plaster sera. Posypałem tymiankiem, skropiłem sosem pomarańczowym. Zawinąłem szczelnie. Ułożyłem pakiety na rozgrzanym grillu, zapiekałem ok. 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 09.11.2016 10:59
Piękne zdjęcie, świetne smaki! Nic dodać, nic ująć;)
Mniam 09.11.2016 08:43
Bardzo lubię kozi ser, wiec na pewno by mi taka przystawka smakowała :)
w mojej kuchni 09.11.2016 08:25
moje smaki serowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak