Kremowa zupa z cukini

Kremowa zupa z cukini

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 70 dkg cukini

  • cebula

  • SZKLANKA MLEKA

  • 0,1 litra śmietanki

  • 2 łyżki masła

  • sok z cytryny

  • bulion warzywny

    1/2 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie umyć, odciąc końce, obrać, pokroić na kawałeczki. Obraną cebulę drobno posiekać. W rondlu rozgrzać masło i usmażyć cebulę na szklisto. Dodać cukinię i mięszając smażyć razem 3 minuty. Warzywa zalać gorącym bulionem, doprawić solą, pieprzem i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 10 minut. Zupę lekko ostudzić, zmiksować, dodać mleko i dokładnie wymięszać. Doprawić niewielką ilością soku z cytryny, posypać natką i polać śmietanką. Posypać zupę groszkiem ptysiowym tuż przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

06.11.2011 10:31
smaczna

Marta92

11.04.2011 11:53
ja też

jola1512

24.02.2011 09:56
lubię to

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat