Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokoski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 1 szkl
jajko 5 szt
cukier 1 szkl
margaryna 250 g
kakao 4 łyżki
wiórki kokosowe 1 szkl
woda 4 łyżki
cukier puder 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kokoski

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną.
Jajka ubić z cukrem na pulchną masę.
Dodać mąkę i wymieszać.

Wylać na wysmarowaną tłuszczem formę i piec około 30 minut w temp. 180 stop.
Ostudzone ciasto pokroić w prostokąty, maczać w polewie i obtoczyć w wiórkach.

Polewa:
margaryna, kakao, woda, cukier puder wszystkie składniki zagotować i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

christopher1 27.08.2010 13:01
Pyszne :)
krzyniu1984 27.08.2010 08:15
pyszne! dziś je zrobię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak