Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka ziemniaczana z boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

węgierek 2 kg
boczku wędzonego 15 dag
ziemniaków 2 kg
cebule 4
jajko 3
kminku 1/2
sól, pieprz
łyżki cukru 2

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka ziemniaczana z boczkiem

Sliwki umyc,przekroic,wyjac pestki.Boczek pokroic w kostke.Ziemniaki obrac,umyc,zetrzec na tarce o grubych oczkach.Cebule obrac.takze zetrzec na tarce.Jajka połączyc z cebula,kminkiem,sola,pieprzem.Dodac do zimniaków,wyrobic.Boczek włozyc do naczynia zaroodpornego,wstawic do piekarnika i podpiec w temp.200stopni.mase ziemniaczana włozyc na boczek,przykryc połówkami śliwek.Piec 30-40min w temp 200stopni.Wyjac ,oprószyc swiezo mielonym pieprzem i podawac około 5 minutach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona25 21.05.2012 12:44
dobre
adam1f 14.04.2011 12:00
dobre
adam1f 14.04.2011 12:00
dobre
edyta51 09.09.2010 19:42
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak