Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORT KASETOWY

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
cukier 1,5 szklanki
mleko 1,5 szklanki
masło 1,5 kostki
cukier wanilinowy 1 sztuka
galaretka 1 sztuka
wiśnie bez pestek 1 słoik
kakao 2 łyżki
gorzka czekolada 1 sztuka
bakalie
olejek migdałowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: TORT KASETOWY

Mleko przegotować i ostudzić.

Jaja ubić z cukrem na puszystą masę, połączyć razem z mlekiem.

Trzymać na ogniu ok 30minut, ciągle mieszając drewnianą łyżką.

Nie gotować.

Po otrzymaniu gęstej masy ostudzić. Masło dobrze utrzeć i powoli dodawać gęstą masę. Po wymieszaniu dodać bakalie, cukier wanilinowy, olejek.

Wszystko razem wymieszać, podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao.

Do tortownicy włożyć spód biszkoptowy lub herbatniki, następnie masę kakaową, na nią białą.

Na to owoce i zalać tężejącą galaretką.

Przechowywać w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 21.01.2012 07:02
mniam
mirosława4 17.12.2010 22:35
super ciacho
eli_555 19.11.2010 21:08
Pyszne ciacho.
christopher1 27.08.2010 13:01
Smaczny :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak