Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak na sposób Beaune

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak podzielony na kawałki 1,5 kg
cytryna 1,2
szczypta gałki muszkatałowej
kawałek masła i oliwy
pieprz, sól
smietana 18% 500 ml
pieczarek świeżych 15 szt
Brendy 1,2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak na sposób Beaune

kawałki kurczaka dokładnie szorujemy połówką cytryny. Osuszamy i posypujemy solą i pieprzem i gałką. Smażymy na złoty kolor na maśle i olwie. Następnei wkładamy do brytfanki i polewamy ciepłą śmietaną. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy pod przykryciem w tem 170C do miękkości około godz. Pod koniec pieczenia do każdedo kapelusza wkłądamy kawałek masła i uukładamy pieczarki na wierzchu kurczaka. pieczemy jeszce 5 min. Następnei szybko dodajeny brendy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 04.07.2011 21:02
ta Beaune to jakaś sąsiadka? :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak