Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretki mięsne

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 szt
pierś z kurczaka 1 szt
marchewka 1 szt
woda zimna 2 litry
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 opakowania na 1l
ziele angielskie 4-5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki mięsne

1. Ugotować rosół z udka i piersi z kurczaka wraz z marchewką.
2. Mięso rozrywać rękami na drobniutkie kawałki, marchewkę pokroić w plasterki.
3. Na dnie salaterek ułożyć po 2 plasterki marchewki oraz wsypać pokrojone mięso.
4. Gorący wywar doprawić do smaku pieprzem i solą, dodać ziele angielskie oraz listek laurowy. Zagotować, usunąć listek i ziela. Powoli wsypać żelatynę do gorącego lecz nie gotującego się wywaru, delikatnie mieszać.
5. Gorący wywar wlewać do salaterek z mięsem.
6. Galaretki pozostawić do wystudzenia. Zimne włożyć do lodówki by stężały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolcia_90 06.11.2016 22:11
pyszne zimne danie :) Ja zawsze dodaję też groszek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak