Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orientalne tofu z warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
sambal oelek 2 łyżeczki
cebula 1 szt
olej kokosowy do smażenia
tofu 250 g
pieczarki 250 g
groszek zielony 1 szklanka
mleko kokosowe 400 ml
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
makaron ryżowy

Przepis i sposób przygotowania na: Orientalne tofu z warzywami

Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki.
Na rozgrzanym woku rozgrzewamy olej kokosowy i podsmażamy około pół minuty posiekany w cienkie plasterki czosnek. Dodajemy sos Sambal Oelek i przesmażamy razem. Dodajemy posiekaną w półplasterki cebulę oraz tofu pokrojone w kostkę i smażymy do zarumienienia a następnie dodajemy pieczarki i zielony groszek i dalej przesmażamy aż zmiękną.
Dolewamy mleczko kokosowe i zmniejszamy ogień. Gdy pieczarki zmiękną a sos stężeje doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Serwujemy z dodatkiem makaronu ryżowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 06.11.2016 20:13
wygląda bardzo smacznie
Wiktoria29 06.11.2016 17:16
zjadłabym....
VioletoweKucharzenie 06.11.2016 16:58
super przepis!
Barbara13 06.11.2016 13:17
interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak