Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowe mielone z sezamem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z łopatki 200 g
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka z brzuszkiem
sezam 1 łyżka
koperek 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowe mielone z sezamem

Mięso mielone umieszczamy w misce, dodajemy jajko, bułkę tartą, koperek i sezam, zagniatamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ponownie zagniatamy.

Przyprawione mięso dzielimy na 4 części i formujemy kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju (na wolnym ogniu) z obu stron na złoty kolor.

Podajemy z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola91 06.11.2016 21:17
Może smażyłaś na dużym ogniu i dlatego sezam się palił?
Krystyna32 06.11.2016 13:21
bardzo smaczne
Wafelek2601 06.11.2016 12:25
Bardzo lubię
Madzai 06.11.2016 11:28
Bardzo dobre
Agnieszka-87-25 06.11.2016 11:03
pyszne na obiadek
gosia56 06.11.2016 10:56
z sezamem robiłam tylko raz jakoś wydawało mi się ze sezam się bardzo palił ale twoje są chyba okej;)
Pani Domu 06.11.2016 10:08
fajny pomysł z tym sezamem
Edith85 06.11.2016 09:36
Super pomysł
Wiesława1 06.11.2016 09:15
Świetna propozycja
MonikaW 06.11.2016 08:23
uwielbiam mielone
sezamek 06.11.2016 00:12
ja z sezamem zawsze robię :)
ada.la 05.11.2016 23:19
sezam to ciekawy dodatek
bertpvd 05.11.2016 22:12
super przepis
mirosława4 05.11.2016 22:01
z sezamem jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak