kołacz z tunczykiem

kołacz z tunczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowane ziemniaki

    40 dag
  • mąka

    8 łyzek
  • jajko

  • FARSZ;pół czerwonej zielonej i żółtej papryki.

  • olej

    2 łyzki
  • jajka

    3 szt
  • kwaśna śmeitana

    20 dag
  • żółty ser

    10 dag
  • sól, pieprz

  • cebula

  • koperek

  • groszek konserwowy

    10 dag
  • tuńczyk

    20 (z puszki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki tłuczemy,studzimy dodajemy make i jajko solimy i wyrabiamy ciasto.Cebule czosnek oraz papryke kroimy w drobna kosteczke,Warzywa szsklimy na oleju.Doprawiamy sola i pieprzem studzximy.Mieszamy z jajkami roztrzepanymi ze smietana.Dodajemy starty zółty ser groszek i przyprawiamy.Ciasto ziemniaczane rozwałkowujemy na placek wylepiamy nim natłuszczona forme.Wykladamy farsz,dodajemy tunczyka posypujemy drobno posiekanym swiezy lub suszonym koperkiem.Pieczemy około 40 minut w tem.180 stopni

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat