Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kołacz z tunczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 40 dag
mąka 8 łyzek
jajko
FARSZ;pół czerwonej zielonej i żółtej papryki.
olej 2 łyzki
jajko 3 szt
kwaśna śmeitana 20 dag
żółty ser 10 dag
sól, pieprz
cebula
koperek
groszek konserwowy 10 dag
tuńczyk 20 (z puszki)

Przepis i sposób przygotowania na: kołacz z tunczykiem

Ziemniaki tłuczemy,studzimy dodajemy make i jajko solimy i wyrabiamy ciasto.Cebule czosnek oraz papryke kroimy w drobna kosteczke,Warzywa szsklimy na oleju.Doprawiamy sola i pieprzem studzximy.Mieszamy z jajkami roztrzepanymi ze smietana.Dodajemy starty zółty ser groszek i przyprawiamy.Ciasto ziemniaczane rozwałkowujemy na placek wylepiamy nim natłuszczona forme.Wykladamy farsz,dodajemy tunczyka posypujemy drobno posiekanym swiezy lub suszonym koperkiem.Pieczemy około 40 minut w tem.180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 28.08.2011 23:03
ciekawy przepis, nigdy czegoś takiego nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak