Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe ze szpinakiem i mozzarellą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 6 plasterków
szpinak świeży 30 liści
mozzarella 1 szt
jajko 1 szt
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe ze szpinakiem i mozzarellą

Kroki postępowania

1
Schab kroimy na plasterki. Rozbijamy.Oprószamy solą i pieprzem. Na każdym kotlecie układamy liście szpinaku i plasterek mozzarelli.
Krok 1 - Schabowe ze szpinakiem i mozzarellą foto
2
Zwijamy ciasno w rulon. Możemy pospinać wykałaczkami.
Krok 2 - Schabowe ze szpinakiem i mozzarellą foto
3
Obtaczamy w mąkę, jajku oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp 180 C na około 20-30 minut.
Smacznego.
Krok 3 - Schabowe ze szpinakiem i mozzarellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 05.11.2016 10:37
pyszny obiad:)
IKrakowianka 04.11.2016 19:54
super mięsko
Beatris 04.11.2016 19:10
Apetyczne roladki, zjadłabym na obiad :)
w mojej kuchni 04.11.2016 17:58
pyszne jedzonko
bietka 04.11.2016 17:50
smaczne roladki : )
Wafelek2601 04.11.2016 17:46
Apetyczne.
halina17 04.11.2016 16:35
Dobre danie.
Janina 04.11.2016 15:34
Smaczne jedzonko;))
Franciszek 04.11.2016 14:14
dobry obiad
Ola1young 04.11.2016 13:29
pyszne mięsko :)
gosia56 04.11.2016 12:30
smaczne roladki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak