Przepis i sposób przygotowania na: Mocno czekoladowe ciasto dyniowe
Formę (ok 25 cm x 12 cm) wykładamy papierem do pieczenia, nakładamy ciasto. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 170 stopniach ok 60 minut.
olej | 80 ml |
jogurt naturalny | 0,5 szklanki |
cukier | 1 szklanka |
jajko | 2 sztuki |
cukier waniliowy | 3 łyżeczki |
puree z dyni | 150 g |
mąka pszenna | 1,5 szklanki |
kakao | 2/3 szklanki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
sól | 1 szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: