Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy zapiekany

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości 1 kg
mąka
woda
olej do smażenia

Marynata

sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy zapiekany

Składniki na marynatę w dowolnych ilościach mieszamy ze sobą. Schab kroimy na plastry i lekko rozbijamy i dajemy do marynaty, obtaczając każdy plaster schabu, odstawiamy do lodówki na około pół godziny.

Schab zamarynowany wyciągamy z lodówki, obtaczamy w mące i lekko podsmażamy z każdej strony. Podsmażone mięso układamy w naczyniu do zapiekania, podlewamy wodą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 50-60 minut.

Mięso wyciągamy z piekarnika i podajemy z dowolnymi dodatkami. Ja podałam z kaszą gryczaną i surówką z kapusty pekińskiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.12.2016 11:11
Wygląda uroczo
MonikaW 03.11.2016 16:21
pysznie podany z kaszą :)
anka1988 03.11.2016 14:29
smaczny schabowy
tobi1989 03.11.2016 11:51
Super pomysł :)
Małgorzata92 03.11.2016 11:00
Smaczny obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak