Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułgarska jajecznica

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt.
papryka czerwona 2 szt.
orzechy włoskie 2 łyżki/posiekanych
ketchup pikantny
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bułgarska jajecznica

Wykonanie:
Paprykę oczyścić, podpiec w piekarniku, obrać i pokroić. Jajka wymieszać z papryką, ketchupem, orzechami, przyprawić do smaku i wszystko dobrze rozbełtać. Wylać na rozgrzany tłuszcz i mieszając smażyć do uzyskania odpowiedniej gęstości.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak