Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie chrzanowo-koperkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
koperek 2 pęczki
bulion warzywny 500 ml
sól i pieprz do smaku
mąka 1 łyżka
chrzan ze słoika 1 kopiasta łyżka
śmietana 18 proc 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie chrzanowo-koperkowym

Jajka ugotować na twardo.
Osobno zrobić sos z bulionu ,zagotować dodać przyprawy,posiekany koperek i chrzan.
Gdy gotuje się zrobić zaczepkę z mąki i śmietany,wlać do gotującego bulionu,dodać przyprawy i włożyć ugotowane na twardo jajka,zagotować .Doprawić do smaku wg.własnego gustu.

Smacznego życzę!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 03.11.2016 09:19
bardzo lubię
mirosława4 03.11.2016 08:15
bardzo dobre
Marta1986 02.11.2016 20:57
bardzo smaczne mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak