Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarhonya z kalafiorem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kluski tarhonya 80 gram
woda 1 szklanka
kostka rosołowa 1/2
oliwa 3 łyżki
por kawałek
kalafior 1/2 małego
sól
sałata do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Tarhonya z kalafiorem

Kroki postępowania

1
Kalafior gotujemy w osolonej odzie do miękkości, odcedzamy i studzimy (mi został z obiadu z poprzedniego dnia)
Tarhonya przekładamy na patelnię na rozgrzany olej i smażymy ok. 1 minuty, po czym wlewamy szklankę wody i dodajemy kostkę rosołową. Dusimy pod przykryciem, aż napęcznieje.
Krok 1 - Tarhonya z kalafiorem foto
2
Por drobno siekamy i dodajemy do tarhonya, dusimy przez chwilę.
Krok 2 - Tarhonya z kalafiorem foto
3
Następnie dodajemy kalafior podzielony na mniejsze różyczki. Mieszamy i podgrzewamy na wolnym ogniu ok.5 minut. W razie potrzeby przyprawiamy przyprawa uniwersalną. Danie podajemy wyłożone na talerzu na liściu sałaty.
Krok 3 - Tarhonya z kalafiorem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 03.11.2016 10:59
wygląda pysznie
jan_mag 02.11.2016 12:29
Ciekawie musi smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak